JOGOBLOG

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

ZAKOMPLEXOVANÍ SLOVÁCI

Ako národ zdá sa že trpíme viacerými komplexami.

Najskôr sa roky hovorilo o našom komplexe voči bratom čechom čo sa hokeja týka.Nedávno ma - ako človeka čo v športe nie je doma - prekvapila informácia, že takýto komplex vraj máme aj vo futbale.

Hmm... ktovie v čom všetkom ešte takto trpíme?...

Po včerajšku ma napadlo, že asi aj v tom výsledku prezidentských volieb môže byť nejaký ten komplex zakopaný.Veru poviem vám taký komplex- to je poriadny pes!Za komplexom sú zvyčajne obavy - či strach z niečoho, prípadne sa čosi deje s našou vierou vo vlastné schopnosti.

Za volebným neúspechom Radičovej vidím hneď dva možné komplexy.Ten jeden by som absolútne nechcel spomínať - ale bude zrejme fakt, že náš maďarský komplex zohral vo voľbách veľkú úlohu.

Smutné.

A zarážajúce, že s touto kartou tu stále na oboch stranách ktosi hrá...Dokedy ešte?

Pod výsledok volieb sa nemalou mierou podpísal ďalší veľký strach Slovákov.

"Beda mužom, ktorým vládne žena!" - hovorí sa medzi ľuďmi a zdá sa, že viacerí si to vzali k srdcu práve pri týchto voľbách.Paradoxne mnohým to v ich manželskom zväzku tak vyhovuje - teda že nežnejšia polovička má vždy hlavné a rozhodujúce slovo v rodine. Ale kde by sme preboha prišli keby to bolo takto v politike?!Keby sa na čelo hlavy štátu posadila ženská?!

Nuž čo.Máme teda komplexy z kadečoho.

Z Čechov, Maďarov, hokejistov, futbalistov, zo žien...

Ale zo starých ujov kupodivu nie.

Som zvedavý, či raz aj taký získame.

Aj by sme mohli.....

Aj keď taký komplex - to je poriadny pes:-)

Apropo pes. U nás na dedine zahral tiež  významnú úlohu jeden taký štvornohý havkáč.

Jednu pani, idúcu k voľbám pohrýzol....

Smutné a nepríjemné.

Len ma napadlo, že v prípade keby bol výsledok volieb opačný - či by sa už dnes nebolo pretriasalo vo všetkých médiách: "Na Hornom ponitrí počas volieb škandál!Voličku pohrýzol pes.Pravdepodobne to bol tajný agent opozičnej prezidentskej kandidátky!"

MALÉ ZAMYSLENIE | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    co si ty za keketa.
    publikované: 06.04.2009 09:57:44 | autor: Snoopie (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ja sa ani necudujem
    ze sa v nasom narode vyskytuje zbierka komplexov!Ved to v nas pastovali na viacerych frontoch.Vzdy sme vystupovali ako mladsi surodenec uspesneho velkeho a"dokonaleho" brata".A tak to zostane az kym sa k moci nedostane terajsia generacia vysokoskolakov,ktora sa neboji povedat svoj nazor,vyjadrit nesuhlas a plavat proti prudu!!!fandim im a drzim palce!!!
    publikované: 24.06.2009 23:54:09 | autor: elischka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014